PDA

Se full versjon : Photo Filtre



Lisa&Markus
12-11-2006, 17:35
Hei sann..
Jeg laget en diskusjon om "photo shop" men det var visst Phoo Filtre jeg skulle ha :D
Noen her som har en link som jeg kan laste det ned, og ha det i 30 dager på sånn prøve greier? :)

Mari
12-11-2006, 17:39
PF er fullstendig gratis..

http://photofiltre.free.fr/download_en.htm

pelsdott
27-11-2006, 20:03
Jeg får ikke til å laste ned Photo Filtre.. Når jeg laster ned sånn norsk så kommer det bare sånn forklaring så tror jeg trykker på feil sånn "link" noen som kan hjelpe meg?

Mari
27-11-2006, 20:14
Last ned den engelske.

Maria
27-11-2006, 20:40
Har man det forever, eller bare 30 dager? =)

pelsdott
27-11-2006, 20:53
mari:kan du forklare litt nærmere*fådetinnmedteskje* *megværeblond*

Mari
27-11-2006, 20:57
Last ned den engelske versjonen av PF.

Det er et gratis program du har hele tiden, dvs. det er et program du har så lenge du vil uten å betale. Man kan få til mye bra der. Viser f.eks. til Kristine (& hestene), hun er veldig flink med PhotoFiltre.

Maria
27-11-2006, 21:12
Mari, eller noen andre, kan dere forklare litt om hvordan man gjør ting og tang?

Mari
27-11-2006, 21:50
KRISTINEEE? Hm, er bare å prøve seg fram, tar litt tid i starten, men man klarer mer og mer etterhvert. Er bedre at dere spør eksakt etter noe dere lurer på.

Linda
27-11-2006, 22:32
Jeg lurer først og fremst på en ting(helt grønn jeg), hvordan får jeg f.eks bare hesten http://i10.tinypic.com/2eltlqw.jpg inn i et annet bilde?

pelsdott
27-11-2006, 22:38
Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få en fin kant rundt hesten.. Bruker den magiske lassoen, men det blir jo ikke så veldig pent da.. :/

Mari
28-11-2006, 05:59
Bruk den utklippsdingsen som heter polygon, klipp rundt hesten og lim den inn i et annet bilde. Dette strever jeg med å få til selv, lurer på om det er noe innstillinger som ikke funker hos meg.

Maria
28-11-2006, 08:03
Går det ant og blende?

pelsdott
28-11-2006, 13:28
Takk for at du svarer så kjapt mari :)

Linda
28-11-2006, 14:29
Bruk den utklippsdingsen som heter polygon, klipp rundt hesten og lim den inn i et annet bilde. Dette strever jeg med å få til selv, lurer på om det er noe innstillinger som ikke funker hos meg.

Får det ikke til jeg :???: Klarer å klippe ut, men får den fortsatt ikke over i et annet bilde.

Edit: Fikk det til ;-)

Linda
28-11-2006, 14:51
Meeen, når jeg bruker den polygon, så blir det jo ikke helt inntil hesten rundt hele da... Skjønner? Jeg får liksom med litt av det jeg ikke skal ha med.. Hmm..

Mandarinhest
28-11-2006, 16:25
zoom inn på bildet og kjør rundt med polygen..

Hva er å "blende"?

pelsdott
28-11-2006, 18:46
Bruker nå den polygon.. Funker kjempefint :D Men så når jeg skal kopiere den over til et annet bilde så får jeg med hele bilde, ikke bare det jeg har "market" rundt :/ noen tips

Mari
28-11-2006, 18:52
Pelsdott: Jeg opplever akkurat det samme når jeg skal klippe ut bilder, skjønner ikke hva jeg gjør feil.

Sparkling
28-11-2006, 19:26
Når dere bare skal ha det dere har streket rundt, trykk Ctrl+C når dere har streket ferdig, så får dere med dere bare dere vil istedenfor hele bildet ;-)

Mari
28-11-2006, 19:58
TAKK pelsdott!! Nå fikk jeg det til gitt!

Maria
28-11-2006, 20:35
Og blende.. mente mere sånn, hvordan gjør man bilder gjennomsiktig i hverandre? :p

Mandarinhest
28-11-2006, 20:45
Og blende.. mente mere sånn, hvordan gjør man bilder gjennomsiktig i hverandre? :p
Når du feks. klipper ut et bilde og limer det inn i et annet, så trykker du høyre museknapp og velger past options. Så står det opacity. Så bruker du den greien der og skyver den ned fra 100% så får du det utsnittet du limte inn svakere..

Gjør det samme med bilder og..

Maria
28-11-2006, 20:51
Ok, men når jeg bruker polygon, plutselig finner den ut at dette er nok, så den blir innramet, så kan jeg ikke fortsette :S

Mari
28-11-2006, 20:55
Må bare skryte litt, plutselig får jeg det til!

http://i21.photobucket.com/albums/b277/mountainwelsh/my.jpg

Mandarinhest
28-11-2006, 20:58
Ok, men når jeg bruker polygon, plutselig finner den ut at dette er nok, så den blir innramet, så kan jeg ikke fortsette :SOm du dobbelttrykker hopper den automatisk til enden du startet i..
Utrolig irriterende, ja!

Shadowfax
28-11-2006, 21:10
Så fint Mari!!!!!!

Maria
28-11-2006, 21:29
åååh :S Den vil ikke starte i enden når jeg dobbelklikker :S

pelsdott
28-11-2006, 22:14
Nå har jeg også fått det til.. Er min første da så kan vel ikke vente at den skal være helt perfekt :P

http://lagrebilder.no/out.php/t22626_rht.jpg (http://lagrebilder.no/out.php/i22626_rht.jpg)

pelsdott
28-11-2006, 22:15
Oy! så lite det ble! når det er større ser det mye finere ut :P hehe

Linda
29-11-2006, 13:26
Når jeg har klippet ut hesten og limer den inn i et annet bilde, så tar jeg bort den ramma rundt. Men kan jeg ikke forandre noe på hesten igjen seinere da? F.eks, jeg legger inn hesten, tar bort ramma, men finner ut at jeg vil gjøre hesten mer gjennomsiktig. Går ikke det?

Ina
29-11-2006, 13:34
Jauda, mitt første bilde.. Må vel prøve å feile litt før det blir bra. Men dere som bruker Photo Filtre: Hvor kan vi finne andre teksttyper? Kanskje det er forklart før men..

http://lagrebilder.no/out.php/i22664_Lkkenredigert...jpg

Veldig uklart da jeg måtte gjøre bakgrunnen større.. men.. det får da være :lol: Håper dere klarer å leve med det..

Halvveis OT: Dette er jo kjempemorsomt :-D

Linda
29-11-2006, 13:46
Mitt første bilde :-D Ble ikke helt bra da, litt småfeil her og der.

http://i16.tinypic.com/43r5ffc.jpg

Mari
29-11-2006, 13:49
Ina:

Finn den teksten du vil ha på f.eks. www.1001fonts.com

Last den ned, lagre. Når den er ferdig med å lagre, åpne mappen der du lagret den, og trykk "Pakk ut alle filer". Deretter lukker du alle program (husk å ikke ha bilderedigeringsprogram oppe!). Gå inn på Kontrollpanel --> Skrifter. Trykk "Innstaller skrift" og let opp igjen mappen der du lagret. Trykk på navnet på skriften. Og vips - da er den klar til å brukes neste gang du åpner PF!

Ina
29-11-2006, 13:53
Tusen takk Mari :)

Mitt andre bilde..

http://i21.photobucket.com/albums/b275/Huseby/runningfree.jpg

Mari
29-11-2006, 18:07
Hvordan mykner man kantene litt? Er det noen funksjon som gjør kantene på det man har klippet ut mykere før man limer den inn i det andre bildet, evt. etterpå?

Ina
30-11-2006, 12:21
Mari: Smudge tool?

Om det er det du mener (:

Linda
30-11-2006, 15:17
Når jeg har klippet ut hesten og limer den inn i et annet bilde, så tar jeg bort den ramma rundt. Men kan jeg ikke forandre noe på hesten igjen seinere da? F.eks, jeg legger inn hesten, tar bort ramma, men finner ut at jeg vil gjøre hesten mer gjennomsiktig. Går ikke det?

Ingen som har svar på dette?

Ina
30-11-2006, 15:25
Kan jo prøve å forklare jeg da, men er veldig ny på dette.

Om du skal få det mer gjennomsiktig (det du limer inn), så må du ikke fjerne den rammen rundt. Høyreklikk med musa, og velg 'paste options', der endrer du under 'opacity'. Når du er fornøyd med det kan du fjerne rammen.

Dårlig til å forklare ja :roll:

Tvistjerna&Anette
30-11-2006, 15:38
Anbefaler alle å "viske" vekk alt du ikke vil ha på bildet, så kun hesten(eller annet) blir igjen, brukt da "soft brush". Dette gjør kantene myke, og er enkelt å bruke :smile:

LinnMerethe
30-11-2006, 15:39
Noen som har noen bra sider som man kan finne bakgrunner?

Ina
30-11-2006, 15:43
Søk på google. Masse fine bilder som kommer opp. Sitter å gjør det selv akkurat nå.

Feks her (http://hem.passagen.se/ewagner/natur.html) er det noen fine bilder.

Linda
30-11-2006, 17:39
Kan jo prøve å forklare jeg da, men er veldig ny på dette.

Om du skal få det mer gjennomsiktig (det du limer inn), så må du ikke fjerne den rammen rundt. Høyreklikk med musa, og velg 'paste options', der endrer du under 'opacity'. Når du er fornøyd med det kan du fjerne rammen.

Dårlig til å forklare ja :roll:

Jeg veit åssen jeg får det gjennomsiktig, men jeg bare lurte på om jeg kunne forandre på bilde etter jeg hadde tatt bort den ramma. Men da kan jeg vel ikke det da :sad: Pytt pytt :razz:

Andrea & Bajas
30-11-2006, 20:09
hmm.. Her kommer nok jeg til å bli en aktiv bruker...
For det første lurer jeg på hvordan jeg får selve ruten hvor man jobber større?

Så lurer jeg på hvordan jeg kan flytte det jeg har klipt ut til en ny rute? Er ikke noe "Past option" her...

Hvordan visker man?

Hvordan setter man inn bakgrunn, og dermed det man har klipt ut?

Jada, jeg sliter ;-)

Bobbibrown
28-12-2006, 21:51
Ina:

Finn den teksten du vil ha på f.eks. www.1001fonts.com

Last den ned, lagre. Når den er ferdig med å lagre, åpne mappen der du lagret den, og trykk "Pakk ut alle filer"
Problemet er; Hvor finner man "Pakk ut alle filer" ?
Den ikonen som har rød ring rundt seg er den skriften jeg vil pakke ut, men hvor skal jeg trykke for å få den pakket ut? :smile:
http://i144.photobucket.com/albums/r172/Miapiia/Untitled1.jpg

Flashback
28-12-2006, 22:35
Du må dobbelklikke den, og når det kommer opp ei rute der det står noe sånn som; Blablabla (ett eller annet), Aristoteles, da skal du kunne åpne Photo Filtre og skrive med denne skrifta. IKKE lukk den ruta med skriften i.

Dååårlig forklaring..

Bobbibrown
29-12-2006, 18:10
Du må dobbelklikke den, og når det kommer opp ei rute der det står noe sånn som; Blablabla (ett eller annet), Aristoteles, da skal du kunne åpne Photo Filtre og skrive med denne skrifta. IKKE lukk den ruta med skriften i.

Dååårlig forklaring..

Nå har jeg lagret fonten i Mine dokumenter. Jeg pakket den ut i Mine dokumenter også, men hvis jeg dobbeltklikker på fonten, kommer jeg inn der det er fullt av ikoner som sammenhenger med fonten.
Hva skal jeg gjøre så? ;-)

Mandarinhest
29-12-2006, 18:13
Gå inn po kontrollpanel og vidre på skrifter(husk å bruk klassisk visning) så drar du bare filnene far mine dokumenter over

Bobbibrown
29-12-2006, 18:16
Gå inn po kontrollpanel og vidre på skrifter(husk å bruk klassisk visning) så drar du bare filnene far mine dokumenter over
Skal jeg dra over hele ikonen på "framsiden" eller de som er "inni"? :smile:

Mandarinhest
29-12-2006, 18:18
Hvi jeg forstod det riktig så mener jeg inn ja..

Bobbibrown
29-12-2006, 18:20
Jeg fikk det til! :dusk:
Tusen takk for alt du hjalp meg! :-D

Carpe Diem
06-01-2007, 03:39
kan man laste ned rammer (frames) noen plasser på internett til dette programmet??

Anita&Svarten
06-01-2007, 18:30
jepp:) Du kan feks laste ned prøvetid på andre programmer, og bare kopiere og legge det rett inn i photofilter. Freebies til paintshop kan og brukes. Bare forandre filformatet til jpeg.

Hanniball
12-01-2007, 20:10
Jeg skjønner ikke hvordan jeg kopierer et utklipt bilde til et annet bilde jeg...Må jeg dra det over til en ny sånn rute,eller hva skal jeg gjøre?

Anita&Svarten
12-01-2007, 20:22
høyreklikk og kopier, og så limer du det bare inn i neste bilde:)

Hanniball
12-01-2007, 20:51
Trykket på alle knapper som kunne vært lim inn jeg,men ikke skjedd noen ting..Emh..er kanskje litt dum men=/

Anita&Svarten
12-01-2007, 21:39
Du høyreklikker, og så paste... Hvis du har på engelsk..

Wilisia
14-01-2007, 09:40
Eller så klikker du CTRL + V

Wilisia
14-01-2007, 10:31
Nå føler jeg meg smart. Trykk CTRL + F så kan du se bildet i stort :-D

Hanniball
14-01-2007, 12:00
Er det noen steder man kan laste ned fine bakrunder,annet enn å søke på google?synes ikke de passer så godt,de jeg finner der..

Anita&Svarten
14-01-2007, 18:22
Du kan jo søke på motiv på vanlige nettsider? Er mange som legger ut mange fine bilder som folk kan ta og bruke som de ønsker. Jeg har funnet mange fine slik:)

Wilisia
15-01-2007, 16:47
Hvordan får du teksten til å stå på skrå? Altså hvordan skifter du vinkel på teksten?

Anita&Svarten
15-01-2007, 16:50
På angle så skriver du +/- ettersom hvilken vei du vil, og tall etter hvor mye du vil..

Wilisia
15-01-2007, 16:55
Takk :-D

IngvildK
15-01-2007, 17:13
Jeg får ikke til å lime et element fra et bilde inn i et annet bilde :???: Bruket polygon og merker rundt, og kopierer det, men så sier det stopp..

Anita&Svarten
15-01-2007, 17:14
klikk inn på det bildet du vil ha det på, høyreklikk og paste ;-)

IngvildK
15-01-2007, 17:15
Går ikke an å trykke på Paste. :S

Anita&Svarten
15-01-2007, 17:16
Da kan det være noe med det bildet du vil ha det inn på. Da kan nemlig sånt skje. prøvd å lime inn på et annet bilde?

IngvildK
15-01-2007, 17:18
Bildet jeg skulle ha det inn på var GIF.-fil, men det gikk å lime det inn på en JPG-fil :-D

Hanniball
21-01-2007, 14:21
Denne lagde jeg for ei veninne.Synes eeegentlig den ble ganske ok.Ikke noe sånn kjempe fancye greier men..
http://i79.photobucket.com/albums/j127/LinnTherese/EliseogOdin.jpg
Denne lagde jeg for en annen veninne,og synes jeg absolutt ikke ble noe fin i det hele tatt=p
http://i79.photobucket.com/albums/j127/LinnTherese/hamrarogpernille.jpg
Og denne lagde jeg for meg selv=) Den er veldig enkel,men føler jeg har fått fortalt så mye,av så lite,på en måte..
http://i79.photobucket.com/albums/j127/LinnTherese/PhotoPiltreHanniball.jpg

Liv&Lilja
04-02-2007, 01:28
Er det noen som vet en tilsvarende effekt til Gassius Blur?! Den finnes på PS, men finner den ikke på PF...

ZK
10-02-2007, 15:37
flinke dere er..
Har skjønt det så vidt nå..

Har prøvd meg , men fytti katta og stygt det egentlig ble..
http://i33.photobucket.com/albums/d97/krossy/test.jpg

Anniken€Evita
10-02-2007, 15:58
Liv & Lilja:
Du må se på den øverste verktøylinjen, trykk på Filter > Visual Effect > Gussian Blur. Trykk 1 pixels for å få det finest. Hvis du vil ha litt effekter trykker du på Adjust (øverste verktøylinje)> Brightness/Contrast.
Contrast: 97% Brightness:0%
Det blir finest. Men ellers så kan du jo prøve deg litt frem ;-)

Anniken€Evita
10-02-2007, 16:04
Et tips med skrift:
Last ned fonter på http://www.dafont.com.
Er alltid finest med svart stroke. Det finner du på T tegnet > Effekts. Der kan du også få skygger.. ;-)

Liv&Lilja
10-02-2007, 18:38
Liv & Lilja:
Du må se på den øverste verktøylinjen, trykk på Filter > Visual Effect > Gussian Blur. Trykk 1 pixels for å få det finest. Hvis du vil ha litt effekter trykker du på Adjust (øverste verktøylinje)> Brightness/Contrast.
Contrast: 97% Brightness:0%
Det blir finest. Men ellers så kan du jo prøve deg litt frem ;-)

Vet om den der Gussian Blur knappen, men den er nok ikke den samme som er på PS, men det ble veldig bra når jeg la på litt sterkere kontrast!! Tusen takk! ;-)

Edit for å legge til at det ble nå veeeeldig sterke kontraster når jeg hadde contrast på 97%!!

Stine og Mani
16-02-2007, 09:03
Hvordan får man fjernet ting på bildet som man ikke vil ha der? Som f.eks grimer, ting i bakgrunnen og sånt..

Og en annen ting; Hvordan greier dere å klippe ut hesten og lime over på et annet bilde. Får liksom ikke til å klippe ut hele hesten på en gang.

Gulponnis
25-02-2007, 01:40
http://i116.photobucket.com/albums/o12/inatuppah/Blakkenredigert.jpg

Min første!:D

Gulponnis
25-02-2007, 02:06
http://i116.photobucket.com/albums/o12/inatuppah/inaogb.jpg

Nå ble pcen litt klikko, men men:D

Catharina
28-02-2007, 04:25
Hjeelp.. Når jeg har brukt pylogon til å klippe ut det jeg vil ha, så trykker jeg ctrl+C, og går innpå det andre bildet, og limer inn. Men, jeg får ikke akkurat det jeg klippet ut, jeg får liksom hele bildet :S Noen tips?:S

Catharina
28-02-2007, 20:53
Ingen? =( Blir skikkelig frustrert:O

Gulponnis
28-02-2007, 20:57
Trur det skal stå noe om det tiligere i debatten. Prøv å let litt:)

Liv&Lilja
28-02-2007, 21:01
Catharina: Du har fått "streken" helt rundt da? Bortsett fra det så kan jeg ikke skjønne hva du gjør "feil"...

Guro
28-02-2007, 21:19
Jeg har nå skummet igjennom hele debatten, og trooor ikke dette er nevnt tidligere, men kan Photofilter åpne og behandle RAW-filer?

Guro

Liv&Lilja
28-02-2007, 21:20
Hva er RAW-filer? :roll:

Guro
28-02-2007, 23:43
Liv: RAW filer er bare et annet bildeformat. Det skal "virke som" en "negativ". Dvs at kameraet selv ikke gjør noe med fila, men bare lagrer den. Når du så henter den opp selv kan du gjøre alt som kameraet selv vanligvis gjør når det lagrer en *.jpg fil (altså skarper opp, justerer hvitbalanse, eksponering etc).

Ble det forståelig?

Mange ultrazoomkamera og de fleste (om ikke alle??) speilreflekser har denne muligheten :)

Guro

Liv&Lilja
28-02-2007, 23:45
Åja!! Takk for at du tok deg tiden til å forklare!
Trooor jeg skjønte det iallefall ;-)

Guro
28-02-2007, 23:48
Liv: Null stress :)
Også er det et kjekt filformat når jeg har gjort alle nybegynnertabbene på en gang, så kan jeg iallfall nød-rette noe av det gjennom å bruke RAW-fila, fordi den har ikke kameraet selv gjort noe med enda :)
(også hadde det vært kjekt om photo filtre som er et gratisprogram kunne hjelpe meg med det)

Guro

Liv&Lilja
28-02-2007, 23:52
Hørest kjempelurt ut!!
Har bare sånt gammelt kamera som man får papirbilder ut av..Og så hender det jeg låner far sitt digitalkamera, så jeg er ikke helt inni alle de invikla fotogreiene!
Synes jeg er flink viss jeg får et bra bilde uten noen fingre og sånt.. :roll:

Catharina
03-03-2007, 02:00
Jaja, jeg tar "streken helt rundt".. :S Skjønner ikke hva jeg gjør feil jeg heller... ^o)

Tornado
03-03-2007, 09:40
Hjeelp.. Når jeg har brukt pylogon til å klippe ut det jeg vil ha, så trykker jeg ctrl+C, og går innpå det andre bildet, og limer inn. Men, jeg får ikke akkurat det jeg klippet ut, jeg får liksom hele bildet :S Noen tips?:S

Det var veldig rart. Det er ikke Photoshop CS2 du bruker? Sikker på at det ikke er smuler mellom tastaturet? Prøv å copy igjen. MULIG du er på feil layer?

Tornado
03-03-2007, 09:41
Jeg får ikke til å lime et element fra et bilde inn i et annet bilde :???: Bruket polygon og merker rundt, og kopierer det, men så sier det stopp..

Aha, regner med det er gratis versjonen dere har på prøvetid?

Tornado
03-03-2007, 09:47
Noen som har noen bra sider som man kan finne bakgrunner?

Vil anbefalle http://creative.gettyimages.com/source/home/home.aspx


Veldig bra side, men mangen fine bilder, mange flere aktuelle å bruke enn fra google hucker opp.

Du går inn på siden -> Creative -> Search all creative -> Søk til høyre på siden.

Skriv og søk på enkle ord. Kan ikke skrive "horse running wild on the street" f.eks.

Catharina
03-03-2007, 17:39
Ida : Nei, er PhotoFiltre jeg bruker. Datamaskinen er ikke gammel, og jeg har prøvd begge ctrl knappene. Når dere har brukt pylogon helt rundt det dere har merket, så kommer det en firkant rundt der igjen. Det er dette som blir kopiert til neste bildet.. Om dere skjønner =/
*Jeg er dårlig på å forklare*

Liv&Lilja
03-03-2007, 20:10
Skjønner hva du mener...Men kan ikke skjønne hva som går galt..!

Catharina
05-03-2007, 20:56
:| Har prøvd på BEGGE dataene våres. Men det går ikke på noen av dem ! *Sinna*

Chocolate
15-11-2007, 08:39
Kjekk tråd:D

Falo
04-10-2009, 23:13
Drar denne opp!! Flere som har hjelp å komme med eller spørsmål?:) Stresser med det programmet selv, og jeg får heller ikke klippet ut kun hesten f.eks. Bruker polygen eller den lassoen, drar rundt og fester endene i hverandre slik at linjen rundt blinker. Så trykker jeg ctrl+c eller copy, og paste når jeg skal lime det inn. Men i stede for at kun motvet jeg har merket rundt kommer, så kommer så og si hele bildet jeg klippet ut fra...

Tips?

Alocado
05-10-2009, 00:30
Hvis ikke "rammen rundt" bildet som du vil ha bort er i lignene farge som motivet du vil ha, trykk på transparent color. Anbefaler at før du klipper ut, setter du de fargene på siden av opp i høyre hjørne på sterke farger, f.eks rosa, slik at det blir klar hva som skal bort og ikke. :)

Belinda
09-11-2009, 13:00
Går det an å rette opp et skakkt bilde i PF? Jeg har tatt et bilde av vann, men horisonten er litt skjev :(

Irene2905
09-11-2009, 14:40
Jeg har drevet med Photoshop og Photofiltre lenge.
Vanlige Photofiltre er gratis å laste ned. Photofiltre Studio X der imot,
er ganske så nytt og litt bedre enn vanlige Photofiltre. Da får du en
trial på 30 dager ;)