PDA

Se full versjon : Bygge bane: hva bør man tenke på mtp. underlag, hinder?Mandarinhest
14-06-2009, 20:52
Drømmer litt om å lage en bane som kan brukes av flere oppi skogen her. Stor plass, med lange lengder og variert terreng.

Må man ha noen form for banebyggekurs eller noe? Skal bare ha noen enkle hinder, kanskje vanngrav, litt stokker her og der. Rett og slett for litt sosiale sammenkomster med kjente(lage bålplass?). Ikke noe proft, bare for kosebruk!

Lurer litt på hvordan underlaget må være? Det er litt steinete noen steder, andre litt bløtt, ellers mosegrunn og gressbunn.

Evt. andre tips? Nettsteder med stoff?

Fant noen gamle bilder av området:
http://i13.photobucket.com/albums/a277/krastine/Diverse/cv.jpg

http://i13.photobucket.com/albums/a277/krastine/Diverse/dth.jpg
På dette bildet er det en bekk, som kan ordnes som hinder.

Man kan faktisk se nesten hele området på dette bildet, bare at det er enda en lik lengde som går til høyre i bildet og videre:
http://i13.photobucket.com/albums/a277/krastine/Ulskaug/P15-04-09_1555.jpg
Her står vi på "bergnabbe" som er på øversiden av hele området.


Vil ordne noe annet enn de små pinnene som ligger strødd som hinder. Og legge opp noen proffe, rydde stiene, sage ned litt trær og ikke minst gjøre den sikker for hestene.

Er det trygt å lage noe hjemmesnekkra??

EliseOgTheo
14-06-2009, 21:01
Vil anbefale deg å kontakte en autorisert banebygger, det er nemlig ikke bare å "slenge opp en stokk". Er ganske mye man skal tenke på. Det er en liste på NRYF over banebyggere.

Mandarinhest
14-06-2009, 21:13
Ja, har sjekka og prøvd sånn kompetansesøk, men ingen i nærheten. Ellerså funker ikke søkegreiene.

Hva feks. må man tenke på? Klarer ikke helt å se hva det kan være. Har jo ikke peiling på slike baner selv så.

De pinnene som ligger ute som hinder nå er vel 10 cm i diameter. Støtter de opp av steiner, bakker og slik som naturen er bygd opp. Er jo ei pyse på hinder selv :p

Bandida
14-06-2009, 21:22
Det beste er å gå et banebyggerkurs, eller i hvertfall skaffe litteratur. Om det er typ max 60 cm kan du gjøre mye "med lite". Stokker er jo fint og blir varierte sprang ved at de ligger i forskjellig terreng. Å hoppe i oppoverbakke gir en annen følelse enn å hoppe i nedoverbakke. Det du må tenke på er underlaget. Dårlig underlag får du skader av. Du må også tenke på lys/skygge. Det samme gjelder som når du kjører inn i en tunnel fra blendene sollys, øynene trenger tid til justere seg så tenk på dette om du legger et hinder under noen trær! En annen ting er at det du setter opp må være massivt så hesten ikke lures av at det ligner et vanlig spranghinder og derfor tror det kan rives. Mose/halm/høy vet hesten er mykt og kan også lures av dette. Kant det opp så det ikke ser mykt ut!

Det er det jeg kommer på i farta. Heldig du som disponerer et så flott område!

Hanna
14-06-2009, 21:39
hvis ikke det er noen banebyggere som kan komme til deg, eller du kan ta kurset selv - hva med å ringe en og snakke med h*n? så kan du få litt tips derfra.

Mandarinhest
14-06-2009, 21:40
Ja, skal først utforske området litt å kanskje tegne noen forslag som kan fungere. Vet ikke helt hvordan det vil gå med underlaget. Er litt redd der det er litt steinete noen steder!

Bla.a er det et gammelt steingjerde som deler to beiter der, kanskje det kan brukes?

Skal se om jeg finner noe literatur! Har allerede sett litt på amazon.com!